Sådan holder du øje med hastigheden i din Audi A3

By | 11. juli 2019

Du vil da nok mene, at hvis du fører en Audi A3, så er det jo bare med at tjekke speedometret for at vide, hvad hastigheden er i bilen på nuværende tidspunkt.

Dette er ganske korrekt, men af gode grunde kan man ikke kigge konstant på hastigheds-apparatet, da man så ville misse, hvad der skete på vejen. Heldigvis kræver det blot et hurtigt kig lidt nedad på instrumentetbrættet fra rattet i din Audi A3, før du har aflæst hastigheden.

Men der er også andre ting, du kan gøre for at vide dig sikker på, at du ikke kører enten for hurtigt eller langsomt.

Hovedsageligt vil vi komme ind på det at køre for hurtigt, da det er det, som oftest slår ihjel i trafikken, men det at køre for langsomt på en vej kan også blive farligt.

Forestil dig at forcere en bakke, og på den anden side af bakken kører der en person langt under det tilladte, som man ikke kan nå at bremse ned for, så det skaber et harmonikasammenstød.

Føler man sig ikke sikker nok til at køre hurtigt efter foreskrivelserne, så skal man holde sig væk eller overlade rattet til andre.

Men angående det at køre for hurtigt, så kan det hurtigt komme af sig selv af et fænomen, som de fleste af os kender: gruppepres/være som de andre.

Kører man et sted, hvor man ved, at man holder hastigheden, men hvor gennemsnittet af de andre bilister kører for hurtigt, så lad dig ikke kure til at øge hastigheden.

Dit apparat tæller den korrekte hastighed, og fordi de andre kører for hurtigt, skal du ikke køre det samme.

Der er en grund til, at danske motorveje skal forandre sig jævnligt, for det gør, at man ikke bliver fartblind.

Også i dårligt vejr kan man ende med at køre for hurtigt eller langsomt, da man ikke kan orientere sig efter omgivelser om, hvor hurtigt de forsvinder omkring en.

Tjek dit hastighedsapparat eller de tavler, der fortæller dig, hvad din nuværende hastighed er.