Overvejelser du skal gøre dig, når du skal vælge lak til dit gulv

12 april 2022 Emilie Jacobsen

advertorial

Når du har fået slebet eller afhøvlet dit gulv, skal du derefter bestemme dig for, hvilken efterbehandling du vil have på gulvet. Selv hvis du allerede nu ved, at du gerne vil have lak på gulvet, er der flere andre valg, du også skal træffe. For lak er ikke bare lak. Der findes flere forskellige, du skal vælge imellem. 

Her kommer vi ind på de valg, du skal træffe. Vi er blevet inspireret af firmaet gulvkanonen.dk. Det er et stort gulvfirma, der afhøvler, afsliber og efterbehandler gulve i hele landet. De har derfor rigtig godt styr på det. 

Først og fremmest fremhæver de hos gulvkanonen.dk, at du bør overveje, om du vil have hvid eller naturlig lak. Forskellen på de to giver næsten sig selv: hvid lak giver gulvet et hvidligt udseende, mens naturlig lak fremhæver træets naturlige udseende med årer, knaster og ikke mindst den smukke farve, træ jo har.

Der er ikke forskel på holdbarheden på de to. Det hele handler derfor om, hvilket udseende du gerne vil have. Hvis du har overvejet at male dit gulv hvidt, kan du altså i stedet overveje, om du hellere vil have det hvidlakeret, da det er en meget holdbar form for efterbehandling. 

gulvafslibning på Sjælland

Skal du vælge mat eller blank lak?

Udover, at du skal vælge hvid og naturlig lak, skal du også vælge mellem, om den skal være mat eller blank. Et gulv med mat lak giver et mere et mere naturligt udseende, mens et gulv med blank lak skinner mere. 

Hvis du gerne vil have et så naturligt udseende som muligt, skal du altså gå med en mat lak uden farvepigment i. Dermed bliver træets årer og naturlige farve fremhævet mest muligt. 

Hvis det er et lidt mørkt rum, du skal have lakeret, kan det give mening at vælge blank lak, da det reflekterer lyset og dermed gør rummet lysere. 

Flere Nyheder