Hvordan skærer du helt præcist? Med laserskæring!

By | 30. maj 2019

Når vi siger ordet “laser”, hvad tænker du så på?

Rigtig mange mennesker forestiller sig noget futuristisk med kampe med lyssværd, der foregår på fremmede planeter mellem mærkelige eksistenser.

Den slags hører sig godt nok til i fiktionens verden, men det var faktisk via fiktionen, at man ofte fik idéer til at skabe noget, som man endnu ikke havde set.

For idéen med lasere går sådan set lang tid tilbage, og blandt de mere brugbare af slagsen var (desværre) den variant, man kunne bruge til at slå andre ihjel med.

Man så nemlig superhelte have laserøjne, som de kunne skære gennem selv de tungeste remedier såsom beton, jern og metal med, og den slags ønskede hæren da kunne være eminent at have, så de kunne komme ind, hvor det hidtil havde været umuligt – og kunne man lige slå nogle modstandere ihjel med denne laserstråle, var det da også værd at tage med i ligningen.

På sin vis bruges, forskes og udvikles der stadig på brug af lasere til krigsførsel, men heldigvis ser man også, at laser-teknologien bliver brugt til noget, der er mere til gavn for menneskeheden.

Dette ser man blandt andet ved laserskæring, for lasere er virkelig vamt og vitterligt i stand til at gennemtrænge de selv mest hårdføre materialer, så især på det punkt fik designere udviklet det, man så fra tegneserierne.

Og hvad brugbart er der så ved den slags laserskæring, udover at den kan skære igennem mange forskellige ting og tykkelser, hvilket i sig selv er imponerende nok?

Jo, kan du huske, når du skal skære noget med en sav, nedstryger eller lignende, og der så kom lidt skævheder på som resultat?

Dette undgå du med laserskæring, da man kan programmere på en computer, hvor tæt og fin og præcis, den skæring skal være, så du selv ikke engang kan måle de små fejl, som mennesker ville lave, når de skulle skære i hånden.