Hjælp til voldsramte kvinder

04 marts 2022 Marie Pedersen

advertorial

Krisecenter for kvinder

Kvinder der oplever vold eller trusler om vold, har mulighed for at opholde sig midlertidligt på et kvinde krisecenter. Det er et tilbud, der har til formål at hjælpe kvinder væk fra deres nuværende situation. Vold kan se ud på mange måder, og desværre sker det alt for tit, at man først langt inde i forløbet opdager, at noget er helt galt.

Desværre får mange kvinder hvert år brug for, at komme væk fra deres nuværende omgivelser hurtigt, hvis situationen bliver kritisk. Hvis man ikke selv har mulighed for at tage væk, er der forskellige tilbud fra krisecentre landet over, om at blive hentet. Man vil blive samlet op på et aftalt sted, uanset hvor i landet, man befinder sig. Uanset hvilken type vold der er tale om, er der hjælp at hente. 

kvindekrisecenter

Afhængigt af det enkelte krisecenter, findes der forskellige tilbud, som alle har til formål at hjælpe og støtte kvinden. Ofte tilbydes kvinden traume- og krisebearbejdning gennem samtaler med personalet det pågældende sted. Derudover er der hjælp at hente i forbindelse med at skaffe en ny bolig, og nogle steder tilbydes rådgivning inden for bl.a. økonomi, fysisk og digital sikkerhed samt hjælp med flytning til en ny kommune.

Værdier på et krisecenter

Fælles for mange af landets krisecentre er deres værdier. I arbejdet med kriseramte kvinder lægges der vægt på samarbejde, imødekommenhed og vedholdenhed. Dette er alt sammen vigtigt for, at give kvinden tryghed. Det er vigtigt for kvinder i så sårbare situationer, at de lærer at hvile i den beslutning, de har taget. Derudover bliver der gjort en stor indsats for, at skabe hyggelige og hjemlige rammer.

Et krisecenter skal være et trygt sted at være, fordi kriseramte kvinder i forvejen lever i en turbulent tid med mange udfordringer. Et krisecenter skal kunne danne rammerne for kriseramte kvinders næste skridt mod bedre livsvilkår, langt væk fra trusler og vold.

Flere Nyheder