Er testamente nødvendigt, når man er gift?

By | 5. oktober 2016
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Det kan umiddelbart virke dyrt, at oprette et testamente – og når nu I alligevel er gift, er der så reelt en grund til det? Sådan tænker mange ægtefolk, men der er faktisk flere gode grunde til, at det er en god idé.

For mange er det svært at forholde sig til døden og dermed også til den arv, man måtte efterlade, men hvis ikke du tager stilling, så bliver arven fordelt på baggrund af helt klare regler – uanset hvad du måtte have ønsket.

Regler for ægtefolk

Som ægtefæller har i automatisk arveret efter hinanden, og I arver 100 % – hvis altså der ikke er børn inde i billedet. Hvis afdøde har børn, arver I i stedet 50 % fra hinanden, mens resten går til børnene. Det kan give komplikationer i forhold til den efterfølgende boligsituation.

Som ægtefæller betaler I 0% i boafgift af arven.

Ægtefæller kan sidde i uskiftet bo, hvilket giver den efterladte mulighed for at få henstand med hensyn til at udbetale arv til børnene – hvis de vel at mærke er fælles.

Ægtefæller er automatisk ‘nærmeste pårørende’, når det kommer til pensionsmidler og livsforsikringer.

Yderligere fordele ved et testamente

Den største fordel ved at oprette et testamente er, at I kan ændre på den procentdel, der automatisk går til børnene. Med et testamente kan arven til den efterladte forøges til 87,5 % af boet, og det er en fordel af flere årsager:

– Hvis den ene af jer har børn fra et tidligere ægteskab, vil det være væsentlig mere overkommeligt, at udbetale arven til den afdødes børn.

– Har en af jer børn fra et tidligere forhold, vil et testamente sikre, at arven fordeles ensartet blandt børnene, uanset hvem af jer, der lever længst.

– Har I kun fælles børn, kan den efterladte sidde i uskiftet bo – men ønsker den efterladte at gifte sig igen, skal boet gøres op og arven udbetales til børnene.

– med et testamente kan I blandt andet gøre arven til jeres børn til særeje, så de ikke vil skulle dele den med en ægtefælle i tilfælde af skilsmisse.

Find en dygtig advokat

Overvejer I at få lavet et testamente, så find en god advokat i nærområdet. Hviid Advokater har specialiserede medarbejdere, der kan fortælle alt om fordelene ved et testamente, og guide jer igennem de forskellige muligheder, så I får sikret hinanden bedst muligt i tilfælde af, at livets afslutning pludseligt melder sin ankomst.

Kig efter din lokale advokat Vejle, Kolding, Aalborg, Aarhus, Odense eller København.